Feestelijke uitreiking KVO-B Certificaat

Burgemeester Franc Weerwind van Almere heeft op woensdagavond 14 november de behaalde certificaten uitgereikt aan de bedrijfsverenigingen. Het verslag op site van de Gemeente Almere:

Ook dit jaar heb ik aan de winkelgebieden van Almere Centrum, Almere Haven en Almere Buiten en de bedrijventerreinen Randstad en Lagekant het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen mogen uitreiken. Het KVO is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, winkeliers, politie en gemeente.
Elk bedrijventerrein, winkelgebied of buitengebied dat in aanmerking wil komen voor een certificaat moet regelmatig bij elkaar komen en gezamenlijk werken aan de thema’s schoon, heel en veilig. Na een officiële audit is duidelijk geworden dat deze vijf gebieden aan alle eisen voldoen om een certificaat te krijgen.
Daarnaast is deze avond de aanwezige winkeliers en ondernemers een gratis cybercrimetraining aangeboden. Cybercrime is helaas voor veel ondernemers en winkeliers een toenemend probleem. Cybercrime is misdaad gepleegd met ICT, gericht op ICT. Dat kan een computer zijn, of een smartphone, een smartwatch of een tablet. Het strafbare feit gebeurt via een van deze middelen.
De schade bij een cyberincident kan groot zijn! Denk alleen al aan de kosten voor herstel of vervanging van een website, programma’s of data. Maar ook omzetverlies en reputatieschade. Tijdens deze training leren de aanwezige ondernemers en winkeliers wat ze kunnen doen om het risico op cybercrime te verkleinen.